Select Page

23.01.2019. godine došlo je do izmjene u tehničkoj dokumentaciji uz Pravilnik o izmjenama Pravilnika o likvidnosti.

Tip podatka za polje <KoefLikvidnosti> u xsd šemi 2L-M-F.xsd je promijenjen iz cjelobrojnog u decimalni.

 

Ranije izmjene

18.01.2019. godine došlo je do izmjene u tehničkoj dokumentaciji uz Pravilnik o registru polica i šteta za osiguranje vlasnika odnosno korisnika motornih vozila od odgovornosti za štete pričinjene trećim licima.

Izmjena se odnosi na šifrarnik vrsta vozila definisan u Prilogu 8. i šifrarnik namjene vozila u Prilogu 10. pripadajućeg Tehničkog uputstva. U skladu s tim, ažurirana je i lista dozvoljenih vrijednosti za vrste vozila i namjenu vozila u xsd šemi P1001-M.xsd.

 

07.01.2019. godine došlo je do izmjene u tehničkoj dokumentaciji uz Pravilnik o registru polica i šteta za osiguranje vlasnika odnosno korisnika motornih vozila od odgovornosti za štete pričinjene trećim licima.

Izmjena se odnosi na šifrarnik premijskih stepeni/razreda definisan u Prilogu 1. i Prilogu 5. pripadajućeg Tehničkog uputstva. U skladu s tim, ažurirana je i lista dozvoljenih vrijednosti za premijski stepen/razred police i prethodne police u xsd šemi P1001-M.xsd.

 

28.12.2018. godine došlo je do izmjene u tehničkoj dokumentaciji uz Pravilnik o registru polica i šteta za osiguranje vlasnika odnosno korisnika motornih vozila od odgovornosti za štete pričinjene trećim licima.

Izmjena se odnosi na šifrarnik boja definisan u Prilogu 9. pripadajućeg Tehničkog uputstva. U skladu s tim, ažurirana je i lista dozvoljenih vrijednosti za boju vozila u xsd šemi P1001-M.xsd.